X
GO

Goede doelen

Het Cuneraconcert is een benefietavond georganiseerd door Rotary Rhenen-Veenendaal. Hiermee steunt Rotary het JeugdOrkest Nederland en de Cunerakerk. Daarnaast is de organisatie in handen van de vrijwilligers van Rotary wat de kosten laag houdt. De resterende opbrengsten van het concert komen ten bate van het Goede Doelen Fonds van Rotary Rhenen-Veenendaal. Hieruit worden tal van activiteiten en acties gesteund ten behoeve van de samenleving. Voor het Cuneraconcert 2022 zijn twee doelen specifiek begunstigers, namelijk het Jeugdorkest Nederland en Stiching het Edwin Huis (zie onder).

Jeugdorkest Nederland (JON)

Met dit concert ondersteunt Rotary Rhenen-Veenendaal en alle bezoekers ook het Jeugdorkest Nederland om het goede werk om jonge musici bij elkaar te brengen en grote concerten te verzorgen door te zetten. 

Stichting het Edwin Huis

De deel van de opbrengst van dit benefietconcert is bestemd voor het rolstoelvriendelijke Edwin-Huis in Langweer, een vakantiehuis met alle faciliteiten voor personen met een (zware) lichamelijke beperking. Voor meer comfort is een flinke aanpassing van het huis nodig. De afgelopen jaren hebben gezinnen uit Rhenen en Veenendaal, met steun van de RCRV gebruik gemaakt van deze voorziening.

Meer informatie over het Edwinhuis: 

www.edwinstichting.nl 

https://www.facebook.com/watch/?v=1229484990808403 

Andere goede doelen

Rotary Rhenen-Veenendaal steunt tal van goede doelen. Voor een impressie, een kleine greep uit de bestedingen van 2021 en eerder:

Green Rangers Bali

Rotary Rhenen-Veenendaal sponsort dichtbij en soms ver weg. Op dit moment helpen we met het mogelijk maken van de zgn. Green Rangers op Bali, Indonesië. Dit is een initiatief om kinderen meer en beter bewust te maken van de milieuproblematiek waar het eiland mee te maken heeft. Met name de enorme hoeveelheid plastic die er in het milieu, in riviertjes en in de zee rondzwerft is een gigantisch. De Green Rangers leren onderscheid te maken tussen de verschillende soorten afval, scheiden zoveel mogelijk aan de bron (thuis) en leveren dat ook gescheiden in bij verwerkingsstations. Daarnaast trekken de Green Rangers er op uit om ook anderen meer milieubewuster te maken. Zo zijn ze ook op de stranden te vinden waar ze toeristen voorzien van een drinkwater 'refill' in hun lege flesjes. Bovendien is dat een mooie gelegenheid om ook touristen mee te nemen in het verbeteren van het klimaat. Green Rangers worden wekelijks bijeen gebracht waar zij met spel en plezier de serieuze problemen van milieu en klimaat meekrijgen. Samen met Rotaryclub Lovina Beach op  Bali en de Window to the World school, helpen we financieel met materiaal en ondersteuning van de leiding van de Green Rangers. 

Meer info:

Laatste nieuws!

https://www.baliadvertiser.biz/green-rangers/

https://www.facebook.com/Green-Rangers-105725687644145/ 

https://www.windowtotheworldschool.com

Scoren in de wijk

Een initiatief dat in Veenendaal getrokken wordt door Sportservice Veenendaal is 'scoren in de wijk', waarmee wekelijks meer dan 160 kinderen kunnen sporten. Daarbij leren de kinderen ook sociale vaardigheden om daarmee ook sterker in de maatschappij te staan. Rotary Rhenen-Veenendaal ondersteunt het doel van Scoren in de Wijk en draagt het initiatief een warm hart toe. In 2020 heeft Scoren in de Wijk een financiële bijdrage ontvangen uit onze fundraising acties. 

Jeugdfondsen Rhenen en Veenendaal

In de voorgaande jaren heeft het Cuneraconcert bijgedragen aan de jeugdfondsen in Rhenen en Veenendaal. Deze fondsen betalen contributie of lesgeld om kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor cultuur (muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus) of om te sporten. zie de website.

Voedselbank en andere stichtingen

De Voedselbank ontving in 2015 e.v. een bijdrage in de kosten. Daarnaast steken de Rotarians de handen uit de mouwen en dragen op diverse manieren bij aan de organisatie van de Voedselbank en andere stichtingen in Rhenen en Veenendaal. Zo heeft Rotary Rhenen-Veenendaal onlangs een vrijwilligersdag van de Voedselbank ondersteund met de catering  en de schoonmaak van de zaal en helpen we met uitdelen van pakketten voor Stichting NN. 

Picknicktafel "Beukenbos"

Naar aanleiding van het 40-jarig jubileum van Rotary Rhenen-Veenendaal en het Goede Doelenfonds is een picknicktafel geschonken aan de gemeente om wandelaars en sporters in het bos tussen Rhenen en Veenendaal een plek voor aangenaam verpozen te bieden. De picknicktafel staat aan het "beukenbos" dat 25-jaar geleden tot stand kwam door donaties uit de gemeenschap. Rotary Rhenen-Veenendaal helpt ook jaarlijks mee met het onderhoud aan het bos.

Vlielandkamp

Al sinds 1972 organiseert de Stichting Rotary Vlielandkamp jaarlijks het vakantiekamp voor kinderen die, om uiteenlopende redenen, zonder het kamp niet met vakantie kunnen gaan. Meer dan honderd kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar gaan mee naar het eiland Vlieland en hebben daar een onvergetelijke vakantie. Rotary Rhenen-Veenendaal ondersteunt jaarlijks zo'n vakantie van een of meerdere kinderen uit onze regio.

Water Use Groups in Bertoua (Kameroen)

Al 10 jaar werkt Rotary Rhenen-Veenendaal, samen met Rotary Veenendaal en Veenendaal-Regio, aan het opzetten van beheer en onderhoud van een inmiddels 56 waterpunten in de stad Bertoua in Kameroen. Deze snel groeiende stad heeft geen fatsoenlijke watervoorziening en de afgelopen jaren is er onder aanvoering van Rotary Scherpenzeel-Woudenberg een heel netwerk van waterpunten opgezet: plaatsen waar het water opgepompt wordt of natuurlijk uittredend is en waar het door de bewoners wordt opgehaald. Het beheer en onderhoud van deze waterpunten is noodzakelijk om de levensduur te verlengen en verval te voorkomen. Wij hebben samen met ingenieursbureau RH-DHV en lokale NGOs gewerkt aan het mobiliseren van de locale bevolking rondom een waterpunt om dit beheer op zich te nemen. In 2021 is het programma afgerond door de 50 waterpunten over te dragen aan de lokale beheerders. Op dit moment wordt er in Bertoua (eindelijk) een drinkwaterleiding aangelegd in de stad. Maar veel van onze waterpunten liggen ook in omliggende dorpen ... daar zal het nog wel even duren voor er waterleiding komt.

En er zijn nog meer doelen waaraan Rotary Rhenen-Veenendaal zich verbindt. Blijf op de hoogte door regelmatig bezoek aan onze website.

 

 

 

 

 

 

Locatie

Het Cuneraconcert vindt plaats in Rhenen in de Cunerakerk. De kerk kan gevonden worden met onderstaande adressen:

 

De kerk is inmiddels uit de steigers!

 

Parkeren kan in de omgeving van de kerk. Zie hier een overzicht van de parkeerplaatsen:

 

 

Contact

Het Cuneraconcert is een initiatief van Rotary Rhenen-Veenendaal.

Adres concertlocatie:

Cunerakerk, Kerkplein 1, 3911 LE  RHENEN

Uw betaling voor kaarten doet u naar: 

Stichting Community Van De Rotary-Club Rhenen-Veenendaal

Rabobank: NL 98 RABO 0316992836

KvK-nummer 41178715

De Stichting Community Van De Rotary-Club Rhenen-Veenendaal heeft een ANBI status.

RSIN: 816754858