X
GO

Goede doelen

Het Cuneraconcert is een benefietavond georganiseerd door Rotary Rhenen-Veenendaal. Hiermee steunt Rotary het JeugdOrkest Nederland en de Cunerakerk. Daarnaast is de organisatie in handen van de vrijwilligers van Rotary wat de kosten laag houdt. De resterende opbrengsten van het concert komen ten bate van het Goede Doelen Fonds van Rotary Rhenen-Veenendaal. Hieruit worden tal van activiteiten en acties gesteund ten behoeve van de samenleving. Voor het Cuneraconcert 2023 waren een aantal doelen specifiek begunstigers, namelijk het Jeugdorkest Nederland, Stiching PEER (zie onder) en het 'end plastic soup' project van de Green Rangers op Bali.

Jeugdorkest Nederland (JON)

Met dit concert ondersteunt Rotary Rhenen-Veenendaal en alle bezoekers ook het Jeugdorkest Nederland om het goede werk om jonge musici bij elkaar te brengen en grote concerten te verzorgen door te zetten. 

Stichting PEER

PEER is een onderwijsprogramma van het Cultuurplatform Rhenen in samenwerking met de Historische Vereniging Rhenen, het Cuneragilde en het Stadsmuseum Rhenen. PEER werkt uiteraard ook samen met de scholen in de gemeente Rhenen. 

PEER staat ook voor activiteiten die verbonden zijn aan de verschillende onderwerpen die meer in de publieke belangstelling staan doordat wordt deelgenomen aan locale manifestaties als Cuneradag en Open Monumentendag. Misschien herinnert u zich de ramen voor de Cunerakerk die tentoongesteld waren naast de Cunerakerk op 11 juni jl? Deze waren gemaakt door de leerlingen van de scholen die aan het thema Cunera van het programma PEER hadden meegedaan.

PEER gaat over erfgoed en cultuurhistorie en over onderwerpen die voor ons allemaal zeer herkenbaar zijn, zoals de steenfabrieken langs de Kromme Rijn, de archeologische vondsten in de omgeving en hun historische achtergrond, de muren en poorten van de stad Rhenen met hun functie, Sint Cunera en wat haar geschiedenis achterliet in het kleine stadje Rhenen, zoals de prachtige Cunerakerk. Maar ook meer recente onderwerpen zoals de watersnood van 1855 en de geschiedenis van de tabaksteelt in de omgeving van Elst.

Dankzij PEER raken kinderen bekend met het verhaal dat de omgeving heeft gevormd waarin zij opgroeien. Het creëert waardering en cultureel besef en daarmee betrokkenheid. Zo leggen we een basis voor de volgende generatie om het cultureel erfgoed te behouden. Dit leidt tot dialoog en daardoor gemeenschapszin die beide de basis vormen voor actieve participatie. Ons cultureel erfgoed als basis voor een inclusieve en daardoor stabiele samenleving, waarbinnen mensen meer in beweging zijn dan zij vroeger waren.

 

Andere goede doelen

Rotary Rhenen-Veenendaal steunt tal van goede doelen. Voor een impressie, een kleine greep uit de bestedingen van 2021 en eerder:

Green Rangers Bali

Rotary Rhenen-Veenendaal sponsort dichtbij en soms ver weg. Op dit moment helpen we met het mogelijk maken van de zgn. Green Rangers op Bali, Indonesië. Dit is een initiatief om kinderen meer en beter bewust te maken van de milieuproblematiek waar het eiland mee te maken heeft. Met name de enorme hoeveelheid plastic die er in het milieu, in riviertjes en in de zee rondzwerft is een gigantisch. De Green Rangers leren onderscheid te maken tussen de verschillende soorten afval, scheiden zoveel mogelijk aan de bron (thuis) en leveren dat ook gescheiden in bij verwerkingsstations. Daarnaast trekken de Green Rangers er op uit om ook anderen meer milieubewuster te maken. Zo zijn ze ook op de stranden te vinden waar ze toeristen voorzien van een drinkwater 'refill' in hun lege flesjes. Bovendien is dat een mooie gelegenheid om ook touristen mee te nemen in het verbeteren van het klimaat. Green Rangers worden wekelijks bijeen gebracht waar zij met spel en plezier de serieuze problemen van milieu en klimaat meekrijgen. Samen met Rotaryclub Lovina Beach op  Bali en de Window to the World school, helpen we financieel met materiaal en ondersteuning van de leiding van de Green Rangers. 

Meer info:

Laatste nieuws!

https://www.baliadvertiser.biz/green-rangers/

https://www.facebook.com/Green-Rangers-105725687644145/ 

https://www.windowtotheworldschool.com

Vlielandkamp

Al sinds 1972 organiseert de Stichting Rotary Vlielandkamp jaarlijks het vakantiekamp voor kinderen die, om uiteenlopende redenen, zonder het kamp niet met vakantie kunnen gaan. Meer dan honderd kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar gaan mee naar het eiland Vlieland en hebben daar een onvergetelijke vakantie. Rotary Rhenen-Veenendaal ondersteunt jaarlijks zo'n vakantie van een of meerdere kinderen uit onze regio.

En er zijn nog meer doelen waaraan Rotary Rhenen-Veenendaal zich verbindt. Blijf op de hoogte door regelmatig bezoek aan onze website.

 

 

 

 

 

 

Locatie

Het Cuneraconcert vindt plaats in Rhenen in de Cunerakerk. De kerk kan gevonden worden met onderstaande adressen:

 

De kerk is inmiddels uit de steigers!

 

Parkeren kan in de omgeving van de kerk. Zie hier een overzicht van de parkeerplaatsen:

 

 

Contact

Het Cuneraconcert is een initiatief van Rotary Rhenen-Veenendaal.

Adres concertlocatie:

Cunerakerk, Kerkplein 1, 3911 LE  RHENEN

Uw betaling voor kaarten doet u naar: 

Stichting Community Van De Rotary-Club Rhenen-Veenendaal

Rabobank: NL 98 RABO 0316992836

KvK-nummer 41178715

De Stichting Community Van De Rotary-Club Rhenen-Veenendaal heeft een ANBI status.

RSIN: 816754858