X
GO

Goede doelen

Het Cuneraconcert is een benefietavond georganiseerd door Rotary Rhenen-Veenendaal. Hiermee steunt Rotary het JeugdOrkest Nederland en de Cunerakerk. Daarnaast is de organisatie in handen van de vrijwilligers van Rotary wat de kosten laag houdt. De resterende opbrengsten van het concert komen ten bate van het Goede Doelen Fonds van Rotary Rhenen-Veenendaal. Hieruit worden tal van activiteiten en acties gesteund ten behoeve van de samenleving. Voor het Cuneraconcert 2019 zijn twee doelen specifiek begunstigers, namelijk het Jeugdorkest Nederland en een bijdrage aan de restauratie van de Cunerakerk.

Jeugdorkest Nederland (JON)

Met dit concert ondersteunt Rotary Rhenen-Veenendaal en alle bezoekers ook het Jeugdorkest Nederland om het goede werk om jonge musici bij elkaar te brengen en grote concerten te verzorgen door te zetten. 

Andere goede doelen

De opbrengst komt ten goede van diverse goede doelen. Deze maand worden de voornaamste beoogde begunstigers nader toegelicht. Voor een impressie, een kleine greep uit de bestedingen van 2019 en eerder:

Jeugdfondsen Rhenen en Veenendaal

In de voorgaande jaren heeft het Cuneraconcert bijgedragen aan de jeugdfondsen in Rhenen en Veenendaal. Deze fondsen betalen contributie of lesgeld om kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor cultuur (muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus) of om te sporten. zie de website.

Voedselbank

De Voedselbank ontvangt in 2015-2017 e.v. een bijdrage in de kosten. Daarnaast steken de Rotarians de handen uit de mouwen en dragen op diverse manieren bij aan de organisatie van de Voedselbank. Zo heeft Rotary Rhenen-Veenendaal onlangs een vrijwilligersdag van de Voedselbank ondersteund met de catering  en de schoonmaak van de zaal.

Picknicktafel "Beukenbos"

Naar aanleiding van het 40-jarig jubileum van Rotary Rhenen-Veenendaal en het Goede Doelenfonds is een picknicktafel geschonken aan de gemeente om wandelaars en sporters in het bos tussen Rhenen en Veenendaal een plek voor aangenaam verpozen te bieden. De picknicktafel staat aan het "beukenbos" dat 25-jaar geleden tot stand kwam door donaties uit de gemeenschap. Rotary Rhenen-Veenendaal helpt ook jaarlijks mee met het onderhoud aan het bos.

Vlielandkamp

Al sinds 1972 organiseert de Stichting Rotary Vlielandkamp jaarlijks het vakantiekamp voor kinderen die, om uiteenlopende redenen, zonder het kamp niet met vakantie kunnen gaan. Meer dan honderd kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar gaan mee naar het eiland Vlieland en hebben daar een onvergetelijke vakantie. Rotary Rhenen-Veenendaal ondersteunt jaarlijks zo'n vakantie van een of meerdere kinderen uit onze regio.

Water Use Groups in Bertoua (Kameroen)

Al 10 jaar werkt Rotary Rhenen-Veenendaal, samen met Rotary Veenendaal en Veenendaal-Regio, aan het opzetten van beheer en onderhoud van een inmiddels 56 waterpunten in de stad Bertoua in Kameroen. Deze snel groeiende stad heeft geen fatsoenlijke watervoorziening en de afgelopen jaren is er onder aanvoering van Rotary Scherpenzeel-Woudenberg een heel netwerk van waterpunten opgezet: plaatsen waar het water opgepompt wordt of natuurlijk uittredend is en waar het door de bewoners wordt opgehaald. Het beheer en onderhoud van deze waterpunten is noodzakelijk om de levensduur te verlengen en verval te voorkomen. Wij hebben samen met ingenieursbureau RH-DHV en lokale NGOs gewerkt aan het mobiliseren van de locale bevolking rondom een waterpunt om dit beheer op zich te nemen. 

En er zijn nog meer doelen waaraan Rotary Rhenen-Veenendaal zich verbindt. Blijf op de hoogte door regelmatig bezoek aan onze website.

 

 

 

 

 

 

Contact

Het Cuneraconcert is een initiatief van Rotary Rhenen-Veenendaal.

Adres concertlocatie:

Cunerakerk, Kerkplein 1, 3911 LE  RHENEN

Uw betaling voor kaarten doet u naar: 

Stichting Community Van De Rotary-Club Rhenen-Veenendaal

Rabobank: NL 98 RABO 0316992836

KvK-nummer 41178715

De Stichting Community Van De Rotary-Club Rhenen-Veenendaal heeft een ANBI status.

RSIN: 816754858

 

Locatie

Het Cuneraconcert vindt plaats in Rhenen in de Cunerakerk. De kerk kan gevonden worden met onderstaande adressen:

 

De kerk is inmiddels uit de steigers!

 

Parkeren kan in de omgeving van de kerk. Zie hier een overzicht van de parkeerplaatsen: