X
GO

Goede doelen

Het Cuneraconcert is een benefietavond georganiseerd door Rotary Rhenen-Veenendaal. Hiermee steunt Rotary het JeugdOrkest Nederland en de Cunerakerk. Daarnaast is de organisatie in handen van de vrijwilligers van Rotary wat de kosten laag houdt. De resterende opbrengsten van het concert komen ten bate van het Goede Doelen Fonds van Rotary Rhenen-Veenendaal. Hieruit worden tal van activiteiten en acties gesteund ten behoeve van de samenleving. Voor het Cuneraconcert 2024 is de Stadsakkers Veenendaal een van de specifieke begunstigers.

Jeugdorkest Nederland (JON)

Met dit concert ondersteunt Rotary Rhenen-Veenendaal en alle bezoekers ook het Jeugdorkest Nederland om het goede werk om jonge musici bij elkaar te brengen en grote concerten te verzorgen door te zetten. 

Stadsakkers Veenendaal

Het hoofddoel van de fundraising met de Cuneraconcert 2024 is een bijdrage aan de veldschuur voor de Stadsakkers Veenendaal. Met deze donatie helpt Rotary Rhenen-Veenendaal de Stadsakkers om haar doel te realiseren om wekelijks verse producten te kunnen leveren aan zo’n 100 gezinnen uit Veenendaal die een voedselpakket ontvangen van de lokale Voedselbank. Daarnaast biedt het een veilige mooie werkplek aan mensen die afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

De Stadsakkers Veenendaal is de versvoorziening van de Voedselbank. Stadsakkers wil de komende jaren:

  • Bijdragen aan de armoedebestrijding in Veenendaal en in de regio door verse groenten beschikbaar te stellen aan de voedselbanken;
  • Hulp bieden bij het vinden van perspectief op werk door het aanbieden van werkervaringsplekken;
  • Sociale activering en het vinden van zingeving onder andere door de inzet van vrijwilligers;
  • Maatschappelijke bewustwording vergroten door groepen, scholen, bedrijven etc. uit te nodigen rondom specifieke thema’s zoals voedselvoorziening en armoedebestrijding.

Kortom, Stadsakkers is meer dan een perceel voor groenteteelt. Om dit goed te kunnen invullen is een goede ontmoetings-/werkruimte een voorwaarde. Daarom is er een plan gemaakt voor een veldschuur waarin de verschillende activiteiten kunnen plaatsvinden. Stichting Sociaal Fonds van Rotaryclub Rhenen-Veenendaal steunt dit doel onder andere met de opbrengsten van deze Cuneralezing.

Lees meer op de Stadsakkers info pagina

 

Andere goede doelen

Rotary Rhenen-Veenendaal steunt tal van goede doelen. Voor een impressie, een kleine greep uit de bestedingen van 2021 en eerder:

Green Rangers Bali

Rotary Rhenen-Veenendaal sponsort dichtbij en soms ver weg. Op dit moment helpen we met het mogelijk maken van de zgn. Green Rangers op Bali, Indonesië. Dit is een initiatief om kinderen meer en beter bewust te maken van de milieuproblematiek waar het eiland mee te maken heeft. Met name de enorme hoeveelheid plastic die er in het milieu, in riviertjes en in de zee rondzwerft is een gigantisch. De Green Rangers leren onderscheid te maken tussen de verschillende soorten afval, scheiden zoveel mogelijk aan de bron (thuis) en leveren dat ook gescheiden in bij verwerkingsstations. Daarnaast trekken de Green Rangers er op uit om ook anderen meer milieubewuster te maken. Zo zijn ze ook op de stranden te vinden waar ze toeristen voorzien van een drinkwater 'refill' in hun lege flesjes. Bovendien is dat een mooie gelegenheid om ook touristen mee te nemen in het verbeteren van het klimaat. Green Rangers worden wekelijks bijeen gebracht waar zij met spel en plezier de serieuze problemen van milieu en klimaat meekrijgen. Samen met Rotaryclub Lovina Beach op  Bali en de Window to the World school, helpen we financieel met materiaal en ondersteuning van de leiding van de Green Rangers. 

Meer info:

Laatste nieuws!

https://www.baliadvertiser.biz/green-rangers/

https://www.facebook.com/Green-Rangers-105725687644145/ 

https://www.windowtotheworldschool.com

Vlielandkamp

Al sinds 1972 organiseert de Stichting Rotary Vlielandkamp jaarlijks het vakantiekamp voor kinderen die, om uiteenlopende redenen, zonder het kamp niet met vakantie kunnen gaan. Meer dan honderd kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar gaan mee naar het eiland Vlieland en hebben daar een onvergetelijke vakantie. Rotary Rhenen-Veenendaal ondersteunt jaarlijks zo'n vakantie van een of meerdere kinderen uit onze regio.

En er zijn nog meer doelen waaraan Rotary Rhenen-Veenendaal zich verbindt. Blijf op de hoogte door regelmatig bezoek aan onze website.

 

 

 

 

 

 

Locatie

Het Cuneraconcert vindt plaats in Rhenen in de Cunerakerk. De kerk kan gevonden worden met onderstaande adressen:

 

De kerk is inmiddels uit de steigers!

 

Parkeren kan in de omgeving van de kerk. Zie hier een overzicht van de parkeerplaatsen:

 

 

Contact

Het Cuneraconcert is een initiatief van Rotary Rhenen-Veenendaal.

Adres concertlocatie:

Cunerakerk, Kerkplein 1, 3911 LE  RHENEN

Uw betaling voor kaarten doet u naar: 

Stichting Community Van De Rotary-Club Rhenen-Veenendaal

Rabobank: NL 98 RABO 0316992836

KvK-nummer 41178715

De Stichting Community Van De Rotary-Club Rhenen-Veenendaal heeft een ANBI status.

RSIN: 816754858