X
GO

Programma

19:15  Kerk open.

20:00  aanvang concert


La Carnaval Romain(Opus 9, 1844)
Hector Berlioz (1803-1869)


Tweede Vioolconcert (opus 65, 1935)
Sergei Prokofjev (1891-1953)

Solist:

Mayte Levenbach (viool)

Pauze

Eerste Symfonie (Opus 10, 1925)
Dmitri Sjostakovitsj (1906-1975)

~22:00  afsluiting

Tijdens het concert wordt er een pauze gehouden. Een drankje is bij de prijs inbegrepen.

JeugdOrkest Nederland

Het JeugdOrkest Nederland (JON), opgericht in 1959, geeft gelegenheid aan ca. 85 jonge topmusici (van 14 tot 20 jaar) om op hoog niveau orkestwerken voor een breed publiek uit te voeren. Het JON heeft drie projecten per jaar: Een winter-, voorjaar- en zomerproject. Audities vinden plaats begin oktober en uitvoering(en) tijdens het winterproject in januari 2018. Elk jaar worden 25-30 nieuwe muzikanten geselecteerd; de ouderen gaan vaak naar het Nationaal Jeugd Orkest). Er wordt geoefend in het Akousticum in Ede. Het JeugdOrkest Nederland (JON) en het Nationaal Jeugd Orkest (NJO) vormen samen de Nationale JeugdOrkesten Nederland (NJON). Dirigent is Jurjen Hempel (1961). 

Dirigent Arjan Tien

De Nederlandse dirigent Arjan Tien (1968), winnaar van de eerste prijs “Rotary-Faller” van het concours van de Internationale Masterclass in La Chaux-de-Fonds, Zwitserland in 1997, studeerde viool en altviool aan het Utrechts Conservatorium waar hij in 1994 summa cum laude en met onderscheiding afstudeerde voor het diploma Uitvoerend Musicus. Als altviolist maakte hij zijn solodebuut met de Salzburg Chamber Soloists tijdens een tournee door Zuid-Amerika in Sao Paulo en Vitoria (Brazilië). Hij was solo-altist van het Nationaal Jeugd Orkest en werd in 1992 aangesteld als altviolist in het Radio Filharmonisch Orkest.

Hij werkte van 1999 tot 2001 als assistent-dirigent bij het Radio Filharmonisch Orkest en werd in 2006 benoemd als artistiek leider en chef-dirigent van het Magogo Kamerorkest, alwaar hij  tot zijn afscheid in 2012 vele avontuurlijke en vernieuwende programma’s programmeerde. De voortdurende grote verscheidenheid in de programmering bij dit orkest, alsmede zijn vele gastdirecties bij het Metropole Orkest naast zijn gastdirecties bij internationale klassieke orkesten en operahuizen, leverde hem het predicaat “een van de meest veelzijdige dirigenten van zijn generatie” op. Zijn interpretaties worden internationaal geroemd door musici en critici om hun energie en warmte. 

Recentelijk werd hij benoemd tot chef-dirigent en artistiek leider van de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

Van Arjan Tien werden cd’s en dvd’s uitgebracht op labels als DECCA records, Cahnnel Classics Universal Music, Sony BMG-Heita Records, Brilliant Classics en andere in een breed repertoire, variërend van Mozart, Brahms, Puccini, Prokofjev en Sibelius tot zeldzaam opgenomen componisten als Karayev, Amirov en Spohr. 

Hij dirigeerde vele tv- en radio-opnamen en wereldpremières in vrijwel heel Europa, Azië, Afrika en Zuid- Amerika, waar hij regelmatig wordt uitgenodigd door talloze orkesten als het WDR Funkhausorchester, Philharmonie Südwestfalen, het Radio Filharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Gelders Orkest, het Noord Nederlands Orkest, het (voormalig) Nederlands Symfonieorkest, de philharmonie zuidnederland, de Marinierskapel der Koninklijke Marine, het Bilkent Symphony Orchestra, l’Orchestre Symphonique de Bienne, the Chamber Orchestra of South Africa, the KwaZulu Natal Philharmonic, the Johannesburg Philharmonic, the Cape Town Philharmonic, the Belgrade Philharmonic en the Antalya Symphony Orchestra.

Als operadirigent dirigeerde Arjan Tien producties als Verdi’s La Traviata, Mascagni’s Cavalleria Rusticana, Puccini’s La Bohemeen Gianni Schicchi,Donizetti’s L’Elisir d’amore, Kurt Weills Seven Deadly Sinsen Marie Galante, Mozarts Così fan tutte en die Zauberflöte, Bizet’s Carmen, Purcells Dido and Aeneasen een wereldpremière van Krüs’ Gods Videotheek, bij onder meer Opera Zuid, de Nederlandse Reisopera, Opera Spanga, de Wermland Opera in Karlstad en de Gauteng Opera in Johannesburg.

Arjan Tien is hoofdvakdocent orkestdirectie aan het Conservatorium Maastricht en artistiek adviseur van de Gauteng Opera in Johannesburg.

Solist

Mayte Levenbach (2001) begon op vijfjarige leeftijd met de Suzuki vioolmethode. Amper twee jaar later werd ze aangenomen bij de Jong Talent Afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hier kreeg ze eerst les van Ilona Sie Dhian Ho en vervolgens van Theodora Geraets. Op dit moment heeft ze  privéles van Julia Dinerstein. 

Mayte heeft met verschillende concoursen meegedaan waar ze diverse (eerste) prijzen heeft gewonnen, zoals het Iordens vioolconcours , Maassluise Muziekweken, Classic Young Masters en het Prinses Christina Concours. Hierdoor heeft ze de mogelijkheid gekregen om tijdens diverse festivals en in verschillende zalen op te treden. Ook kon ze hierdoor masterclasses volgen bij onder andere Liza Ferschtman , Frederieke Saeijs,  Isabelle van Keulen, Emmy Verhey, Lisa Jacobs, Moshe Hammer, Stephan Picard en Michael Kugel.

Ook heeft ze mogen soleren bij verschillende orkesten, zoals het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch orkest, Het Gelders Orkest, het Maestro Jules Orkest, de Marinierskapel, recentelijk het Symfonie Orkest Cuenca (Ecuador) en in maart 2019 bij het Alveare orkest met Mendelssohns Vioolconcert in e. Sinds september 2016 is ze lid van de LGT Young Soloists, een internationaal kamerorkest met Zürich als standplaats. Samen met hen heeft ze al vele concerten in de wereld mogen geven, afwisselend als soliste en orkestlid. Mayte speelt op een viool gebouwd door Johannes Jacobs.