X
GO

Lustrumeditie 2019 groot succes

Gepubliceerd op: 06-01-2019

De 5e editie van het Cuneraconcert was wederom een groot succes. Het Jeugdorkest Nederland onder leiding van Arjan Tien bracht drie schitterende klassieke werken van achtereenvolgens Berlioz, Prokofjev en Sjostakovitsj. Violiste Mayte Levenbach wist met haar spel het gehele publiek te vervoeren. 

 

De opbrengst van het Cuneraconcert a €9.000 is bestemd voor het goede doel. Allereerst is daarvan een bijdrage aan de restauratie van het Oksaal van de Cunerakerk gegeven. Voorzitter van Ommeren van de 'Vrienden van de Cunerakerk' nam de gift in ontvangst.

De overige middelen komen ten goede aan het Fonds van de Stichting Community Service Rotary Rhenen-Veenendaal. Deze stichting besteedt haar geld aan geselecteerde goede doelen met een maatschappelijke impact zowel lokaal en internationaal. Het Fonds ondersteunt onder andere de Voedselbank en vakantiereizen voor kinderen met een beperking of in zware omstandigheden. Ook steunt de stichting al jaren een drinkwater project in Bertoua (Oost-Kameroen) waar inmiddels zo'n 200,000 mensen toegang hebben gekregen tot schoon drinkwater.